Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Uudiskohteen kalustaminen vol. 1

*** Remontointi ja kalustaminen Aurinkorannikolla ***

Tällä kertaa meillä on esittelyssä uudiskohteen kalustaminen. Kyseessä on kolmen makuuhuoneen ja kolmen kylpyhuoneen kerrostaloasunto juuri valmistuneessa kerrostalossa Benalmadenan ja Fuengirolan rajalla, Reserva del Higueronin arvostetulla alueella. Asunnon omistaja itse ei ollut Espanjassa, kun kauppakirja allekirjoitettiin, joten Asunto del Solin edustaja kävi notariaatista hakemassa asunnon avaimet. Avaimet saatiin keskiviikkona iltapäivällä ja omistajat olivat tulossa paikan päälle perjantaina aamulla. Pientä kiirettä siis pukkasi aikataulun kanssa.

Moni asiakas haluaa ehdottomasti ostaa asunnon uudesta rakennuksesta nähtyään valmiiksi kalustetut, upean viihtyisät esittelyasunnot. Totuus on kovin toisenlainen, kun asunnon luovutuksen aika tulee. Tyhjänä asunto ei näytäkään lainkaan niin houkuttelevalta ja ihanalta lomakodilta. Tässä kuvat tarinan asunnosta juuri ennen kaupantekoa:

Ei kannata siis jättää asunnon hankintaa puolitiehen, vaan kannattaa ehdottomasti hoitaa kalustamispuoli myös kuntoon ja sopia siitä jo ajoissa, niin että asunto on mahdollisimman pian valmis käyttöön avaintenluovutuksen jälkeen. Ajoissa sopiminen on tärkeää siksi, että monilla huonekalutoimittajilla on pitkät toimitusajat ja tilauksia pitää tehdä ennakkoon. Myös kalustuksen ja sisustuksen suunnittelu vie aina aikaa. Lisäksi suunnittelun jälkeen on varattava aikaa sopivien kalusteiden etsimiselle, että kalustukseen löytyvät juuri ne oikeat palaset ja juuri omistajan omaan makuun sopivat kalusteet ja yksityiskohdat.

Tämän tarinan asunnon omistajien kanssa olimme palaveeranneet sekä kasvotusten että sähköpostitse ja whatsappin kautta ja hakeneet yhteistä säveltä kalustuksen suhteen. Asunto del Solin tiimi hankki ja valitsi kaiken kalustuksen sekä sisustuksen, mutta noudattaen omistajan toiveita, joita olivat mm. “Ei mustaa metallia. Rottinki on mieluinen materiaali. Värit saisivat olla luonnonläheisiä, beigeen vivahtavia. Ei harmaata. Sininen eri sävyissään on lempiväri.” Näiden ajatusten pohjalta Asunto del Solin tiimi suunnitteli kalustuksen ja hankki kalusteet. Omistajat antoivat vapaat kädet, kalusteita ei tarvinnut erikseen hyväksyttää heillä. He olivat seuranneet Asunto del Solin kalustuksia vuosien varrella ja luottivat täysin siihen, että lopputuloksesta tulee hyvä ilman, että he puuttuvat asiaan edellä mainittuja toiveita enempää.

Tässä asunnossa kalustamiseen oli aikaa käytännössä siis puolitoista vuorokautta. Onneksi asia oli hyvin valmisteltu, niin omistajat pääsivät suoraan lentokentältä lähes kokonaan kalustettuun asuntoon (heidän saapuessaan yhdestä makuuhuoneesta puuttui vielä sänky ja taulut eivät olleet kiinni seinillä, mutta muutoin asunto oli lähes kuvissa näkyvässä kunnossa).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huomaa mm. tämän viimeisimmän kuvan kylpyhuoneen muutos (rakennuttajat eivät aina ajattele kovin pitkälle asioita, mm. sellaisia epäolennaisuuksia, kuin että kylpyhuoneessa olisi hyvä olla jotain säilytystilaa ja sen kokoinen lavuaari, että siinä mahtuu pesemään tarvitaessa edes kasvot):

 

Pelkän kalustamisen ja sisustamisen lisäksi Asunto del Solin tiimi siis myös hoisi asunnossa toimenpiteitä, joilla asunnosta saatiin toimivampi. Rakennuttajan jäljiltä asunnossa ei esimerkiksi ollut valaisimia lainkaan, joten mm. kylpyhuoneiden kattoihin asennettiin upotetut spotit ja muihin huoneisiin asennettiin seinä- ja/tai kattovalaisimia.

Tämän asunnon uudet onnelliset omistajat olivat kovasti tyytyväisiä lopputulokseen.

***

Tämä asunto on mahdollista vuokrata, joten mikäli olette kiinnostuneita viettämään lomanne täällä, niin ottakaa yhteyttä.

***

Jos olette kiinnostuneita uudiskohteen ostamisesta taikka asunnon kalustamisesta, niin ottakaa yhteyttä ja kerromme lisää.

*Yhteystietomme löydätte täältä*

Hanna Lehto

Master of Laws, Finland, OTM (2005)
Legal Real Estate Agent, Finland, LKV (2006)
17 years of experience in the Real Estate business, first 9 years in Finland and since 2014 in Spain.

Leave a Comment