Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Kohderemontti vol. X

Asunto Espanjan Aurinkorannikolta on haaveena nykyään yhä useammalla. Pohjoismaalaiseen makuun sopivan modernin asunnon löytäminen Costa del Solilta voi olla haastavaa. Huoneistoremontti usein pelastaa tilanteen ja unelmien asunto auringon alta tulee todeksi.

Esittelen tässä teille viimeisimmän remontoimamme kohteen. Kyseessä on kerrostaloasunto, jossa oli aiemmin 3 makuuhuonetta ja 1 kylpyhuone. Remontin jälkeen asunnossa on 2 makuuhuonetta ja 2 kylpyhuonetta.

Talo on rakennettu 70-luvulla ja kylpyhuone ihanine ruusukaakeleineen oli aikalailla alkuperäinen.

Kolmessa makuuhuoneessa oli kaiken muun vanhan lisäksi myös vanhat ikkunat ja vain yhdessä makuuhuoneessa oli ilmalämpöpumppu koko muun asunnon ollessa ilman lämmitystä sekä viilennystä.

Keittiö oli perinteiseen espanjalaiseen tapaan käytävämäinen ja ajan hengen mukaisesti muutoinkin kammottavaa katseltavaa.

Olohuone oli kapea, putkimainen ja makuuhuoneet sijaitsivat olohuoneesta lähtevän kapean käytävän varrella. Kaikki tilat, käytävä, eteinen, keittiö, oli erotettu toisistaan ovella. Espanjassa puusepillä riittää töitä, sillä täällä osataan käyttää uskomaton määrä ovia pieneenkin asuntoon.

 

Ja eipä muuta kuin purkuhommiin… Sitä ennen tosin on tehty paljon suunnittelutyötä, rakennuslupahakemusta kaupungintalolle, materiaalilaskentaa sekä -hankintaa, tarjousneuvotteluja remonttifirman kanssa, yms. erittäin tärkeää, joka ei vielä näy missään. Mutta tästä alkaa aina se mukava vaihe, kun alkaa näkyä:

 

Nyt näyttää jo huomattavasti paremmalta, eikö? Kaikki revittiin pois, mitä irti lähti menemättä naapurin puolelle: kaikki sähköasennukset, kaikki putket, kaikki ikkunat, ovet, kylpyhuone, keittiö, väliseiniä, parvekelasitukset.

Yksi makuuhuoneista yhdistettiin olohuoneeseen ja vanhasta yhdestä kylpyhuoneesta tehtiin kaksi nappaamalla olohuoneesta hieman lisätilaa uuteen kylpyhuoneeseen. Lisäksi eteiseen tehtiin pieni “lavadero” eli paikka pyykkikoneelle, lämminvesivaraajalle ja jatkossa myös esim. matkalaukuille sekä golfbägeille. Kaikki sähköasennukset, putket, ikkunat, ovet, lattiat, katot, seinät, kylpyhuoneet, ilmanvaihto (kanavoinnilla lämmitys ja viilennys joka huoneessa, poistopuhaltimet kylpyhuoneissa) uusittiin.

Vihdoin voitiin päästää puusepät kasaamaan uutta keittiötä:

Sen jälkeen vähän maalia seinään, sähkömekanismit paikoilleen ja se on siinä:

 

Periaatteessa asunto on nyt valmis. Mutta käytännössä me emme halua jättää hommaa tähän, vaan teemme vielä hieman enemmän. Teemme niin sanotun viimeisen silauksen. Ja sen jälkeen asunto näyttää tältä:

Nyt meidän mielestämme uuden omistajan on mukava tulla tänne rentoutumaan ja nauttimaan elämästä.

***

Mikäli haluat uudenveroisen asunnon Aurinkorannikolta loistavalta sijainnilta, se onnistuu muutamalla helpolla askeleella:

1. Ota yhteyttä meihin, etsimme sinulle sopivan kammottavan luukun loistavalta sijainnilta.

2. Allekirjoita yksi paperi ja lähetä (vähän) rahaa.

3. Odota muutama kuukausi.

4. Lennä Espanjaan uuteen ihanaan (loma)kotiisi ja avaa jääkaapissa kylmänä odottava shampanja.

5. Nauti.

***

*Yhteystietomme löydät täältä*

Hanna Lehto

Master of Laws, Finland, OTM (2005)
Legal Real Estate Agent, Finland, LKV (2006)
17 years of experience in the Real Estate business, first 9 years in Finland and since 2014 in Spain.

3 Comments

 • Riitta Kangas 4 vuotta ago

  Ei kerrottu kaikkein tärkeintä: paljonko asunto maksoi ja mitä maksoi remontti.
  Jätettiinkö lattiat alkuperäisiksi? Montako neliötä asunnossa on?
  Olisin kiinnostunut, mutta kaipaan ym. lisätietoja.
  T. Riitta Kangas

 • Best SEO Company 4 vuotta ago

  Awesome post! Keep up the great work! 🙂

 • Mia 4 vuotta ago

  Siis wau! Mieletön muutos! Onpa kiva kuulla tästä, haaveilen samanmoisesta hommasta, tosin en osaa itse tehdä mutta lähinnä suunnitella ja mies rakentaa😅 Kiitos tämä vaan lisää haaveita!
  Mukavaa päivää sinne!

Leave a Comment