Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Kaupunkiasunnon muodonmuutos

Onko ostoslistallasi asunto Espanjan Aurinkorannikolla?

***Tervetuloa seuraamaan toteuttamiamme remonttiprojekteja Costa del Solilla***

Tällä kertaa esittelyssä on kaupunkiasunto, joka koki totaalisen muodonmuutoksen.

Asunnossa oli alunperin kolme makuuhuonetta ja kaksi kylpyhuonetta sekä erillinen keittiö.

Keittiö oli aivan eri puolella asuntoa kuin olohuone, niin kuin vanhoissa espanjalaisissa taloissa usein tapaa olla. Eikä keittiöstä tietenkään ollut maisemaa mihinkään. Ajatuksena tässä on perinteisesti ilmeisesti ollut se, että rouva voidaan sulkea keittiöön laittamaan ruokaa ja hoitamaan pyykit siinä samalla (useimmiten, kuten tässäkin tapauksessa, pyykkikone on keittiön yhteydessä). Kun keittiön on eri puolella asuntoa kuin olohuone, eivät keittiön äänet häiritse Don Herraa, joka nauttii elämästä ja maisemasta olohuoneessa.

Keittiön vieressä oli pienen pieni makuuhuone, joka ei kapeutensa vuoksi ollut kovin käytännöllinen.

Olohuone oli perinteinen kapeahko huone, jonka päädyssä oli lasiovi parvekkeelle.

Makuuhuoneet olivat perinteisen värikkäät. Espanjalaisethan rakastavat värejä, mikä sinänsä on tietysti ihanaa, mutta skandinaaviseen ostajakuntaan nämä värikkäät asunnot eivät yleensä oikein iske. Täällä voi helposti olla samassa asunnossa vihreitä, sinisiä, keltaisia ja oransseja seiniä. Jopa samasta huoneesta voi löytyä kaikki nämä värit. Skandinaavinen ostaja haluaa yleensä väri-iloittelua juuri ja juuri yhden seinän verran. Ja sekin seinä mielellään niinkin räikeä kuin harmaa.

Kylpyhuoneet oli jossain vaiheessa remontoitu, emme päässeet käsiksi autenttiseen rakennusvuoden 1969 tyyliin. Mutta kyllähän nämä piti silti kokonaan purkaa.

Ja kyllä tässäkin asunnossa oli oranssihtavaa seinää sekä ihastuttavan vihastuttavia tummia puuovia.

Tämä asunto on 1969 rakennetussa kerrostalossa, joten remontti oli syytä ulottaa pintaa syvemmälle.

Asunnosta uusittiin KAIKKI sähköt, KAIKKI putket, lattiat, seinäpinnat, katot, ikkunat sekä parvekelasitukset. Toki myös kylpyhuoneiden pinnat sekä keittiön kalusteet ja kodinkoneet sekä vaatekomerot menivät totaalisesti uusiksi. Ilmastointi ja lämmitys uusittiin kokonaan (eipä sitä ennen remonttia tainnut juuri ollakaan). Muutama seinä piti purkaa myös, jotta pohjaratkaisusta saatiin modernin toimiva. Ja jotta rouva saatiin sieltä pimeästä peränurkasta kokkaamaan maisemapaikalle!

Tällä kertaa en tylsistytä teitä remontin keskeltä otetuilla kuvilla, vaan mennään suoraan lopputulokseen. Tietysti tässä välissä on taas tehty paljon suunnittelutyötä, haettu remonttilupa rakennusvalvonnasta, hankittu laattoja, kodinkoneita, kylpyhuoneen kalusteita, wc-pyttyjä, hanoja, suihkuja, yms. Ja kuten tapoihimme kuuluu, emme jätä remonttia siihen, kun remontti on valmis. Sen jälkeen asunto kalustetaan, jotta uuden omistajan on mukava tulla suoraan nauttimaan lomasta tai arjesta.

Mennään katsomaan, missä kunnossa asunto luovutettiin uudelle onnelliselle ruotsalaisomistajalle:

Aloitetaan vanhasta keittiöstä ja siitä liian kapeasta makuuhuoneesta. Ne yhdistettiin ja niistä saatiin oikein toimiva makuuhuone, jonne tehtiin suuret vaatekaapit lasiliukuovilla.

Myös makuuhuoneen ovi laitettiin liukuovena, koska huoneeseen on kulku kapeasta eteiskäytävästä ja aukeava ovi olisi häirinnyt joko käytävässä taikka täällä makuuhuoneen puolella. Liukuovi on aina kalliimpi ratkaisu kuin aukeava ovi, mutta joissain tilanteissa se on vain ainoa järkevä ratkaisu.

Ai mitä keittiölle tapahtui? Se siirrettiin sinne siniseen makuuhuoneeseen, joka tosin sitä ennen yhdistettiin olohuoneeseen.

Olohuone saatiin avaraksi ja sen kapea muoto häivytettyä tällä keittiöjärjestelyllä. Lisäksi parvekkeesta tehtiin kokonaan lasikuutio, joka avarsi olohuonetta vielä enemmän.

Vihreä makuuhuone sai myös uuden ilmeen ja isomman kylpyhuoneen ovi käännettiin olohuoneesta makuuhuoneen puolelle. Näin tämä en-suite kylpyhuone toimii yksityisenä kylpyhuoneena eikä sinne ole vierailla asiaa.

Pienempään kylpyhuoneeseen on käynti eteiskäytävältä, joten se on luontevasti vieraiden käytössä.

Asunnon ilme muuttui melko paljon ja ainakin uusien omistajien mielestä parempaan suuntaan.

Voisitko sinä kuvitella kokkaavasi tässä keittiössä?

***

Mikäli haluat uudenveroisen asunnon Aurinkorannikolta loistavalta sijainnilta, se onnistuu muutamalla helpolla askeleella:

1. Ota yhteyttä meihin, etsimme sinulle sopivan kammottavan luukun (loistavalta sijainnilta tietysti).

2. Allekirjoita yksi paperi ja lähetä (vähän) rahaa.

3. Odota muutama kuukausi.

4. Lennä Espanjaan uuteen ihanaan (loma)kotiisi ja avaa jääkaapissa kylmänä odottava shampanja.

5. Nauti.

***

*Yhteystietomme löydät täältä*

Hanna Lehto

Master of Laws, Finland, OTM (2005)
Legal Real Estate Agent, Finland, LKV (2006)
17 years of experience in the Real Estate business, first 9 years in Finland and since 2014 in Spain.

4 Comments

 • Karla K. 4 vuotta ago

  Vautsi, hienoa työtä! Keittiö ja jotkin sistusjutut ehkä täysin meileeni, mutta silti upea muutos ja upeaa jälkeä! Hyvä idea myös tuo laiskuutioparveke, en ollut ennen kuullutkaan.

  • Hanna Lehto 4 vuotta ago

   Hei Karla,
   Kiitos kommentistasi, mukava kuulla, että pidit asunnosta suurimmalta osin. Niinhän se on, että makuja on monenlaisia, eikä kaikki ole kaikkien mieleen. Näissä remonteissa kuuntelemme toki omistajan toiveita ja teemme ratkaisut sen mukaan, mikä sopii asunnon omistajan makuun. Mikäli omistaja siis on jo tiedossa ennen remonttia. Useinhan teemme remontteja niin, että asunto vasta remontin jälkeen laitetaan myyntiin ja silloin teemme ratkaisut oman päämme mukaan ja etsimme sen jälkeen ostajan, jonka makuun asunto istuu sopivasti. Tällainen ostaja on yleensä löytynyt aika pian.
   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle ja tervetuloa seuraamaan seuraavia blogipostauksia myös.

 • AffiliateLabz 4 vuotta ago

  Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

Leave a Comment