Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Citykodille uusi elämä

Terveisiä taas täältä Espanjan Aurinkorannikolta! Kenellä on haaveena oma asunto Espanjasta? Voisiko se olla vaikka tällainen:

Ajattelin tänään esitellä teille jälleen yhden remontoimistamme kohteista. Tällä kertaa tuli pelastettua yksi maailman hylkäämä kaupunkiasunto kivenheiton päässä Välimeren rannasta.

Kolme vuotta sitten näin netissä asunnon myynti-ilmoituksen, jossa olivat nämä kuvat:

Nähtyäni viimeisen kuvan, tajusin asunnon sijainnin ja totesin, että tuo on pakko saada. Menimme samantien katsomaan asuntoa ja paikan päällä totesimme, että se oli PALJON huonommassa kunnossa kuin mitä kuvat antoivat olettaa. Mahtavaa!!! Teimme tarjouksen heti, myyjä tinki hieman ja ei kun kaupoille!

Pyysimme, että myyjä tyhjentäisi asunnon ennen kaupantekoa ja tässä kunnossa se oli, kun saimme sinne avaimet:

Huomatkaa keittiön oven vasemmalla puolella oleva reikä… Asunnossa oli viimeksi asunut venäläisiä vuokralaisia ja jollain oli ilmeisesti ollut epäselvyyksiä siitä, miltä puolelta oven karmia kuljetaan.

Upeaa tässä oli se, että kun pyysimme myyjää tyhjentämään asunnon, hän vei mukanaan myös keittiön kaapit ja kodinkoneet. Loistava juttu meille, kun säästyttiin niiden purkamisen vaivalta!

Asunnossa ei ollut kertakaikkiaan mitään ehjää.

En tiedä, mitä tuo ämpäri ja moppi tuolla nurkassa tekivät. Ei niitä ainakaan oltu käytetty. Ikinä.

Tästä lähdettiin liikkeelle ja heti alkoi näyttää paremmalta: Unelma-asunto Aurinkorannikolla -projekti etenee.

Ikävä kyllä muita kuvia remontin eri vaiheista ei ole säilynyt erään kamerarosvon vuoksi. Meidän toimestamme remontti tehtiin siis valmiiksi saakka, mm. keittiössä oli kaikki kodinkoneita myöden asennettuna yms. Olimme juuri alkamassa kalustaa asuntoa, kun eräs asiakkaamme tuli käymään siellä kanssamme vähän vahingossa. Ja hän osti asunnon samalta istumalta (tai siis seisomalta). Sovimme ostajan kanssa, että hän haluaa kalustaa asunnon itse, koska hänellä oli jo omat huonekalut valmiina, joten meidän hommamme tämän projektin kanssa loppui siihen.

Hypätään kuvissa siis suoraan nykytilanteeseen, jossa asunnon uusi omistaja on sisustanut asunnon itselleen mieluisaksi ja mielestäni onnistunut luomaan sinne ihastuttavan tunnelman. Itse olisin kalustanut asunnon hyvin erilailla, joten oli mahtavaa nähdä, miten erilaiseen kalustukseen ja tunnelmaan remontoimamme “neutraali pohja” antoi mahdollisuuden.

Keittiö avattiin avokeittiöksi, jolloin olohuoneestakin saatiin huomattavasti avarampi. Ja tietysti keittiöstä paljon valoisampi.

Kolmiulotteiset keittiön laatat olivat mielestämme aivan ihanat. Kuviolliset laatat ovat koholla ja valkoiset laatat tavalliset lattanat. Muistan, kuinka asunnon ostaja silitteli laattoja ihastuksissaan tehdessään ostopäätöstä asunnosta. En tiedä, olivatko nämä laatat ehkä jopa se ratkaiseva piste ii:n päälle ostopäätöksen syntymiseen. Joskus se ratkaiseva asia saattaa olla hyvinkin pieni.

Kylpyhuoneeseen jätettiin syvennys, johon teetettiin lasihyllyt. Huomaa, että hana voi olla myös valkoinen. Tällaisessa kalkkisen veden maassa se on suorastaan suositeltavaa.

Betonipilarit ja -palkki ovat aitoja. Ne pitävät siis tämän 11 kerroksisen kerrostalon pystyssä ja kasassa. Niitä ei tietenkään voi remonteissa muokata, mutta ne voi puhdistaa ja käsitellä erikoislakalla ja jättää näkyville, niin kuin päätimme tässä tehdä.

Asunnon sijainti on aivan upea, parvekkeelta on maisema keskusaukion kirkon yli Välimerelle. Voitte varmaan kuvitella, miten lähellä palvelut ja ravintolat, yms. tässä ovat. Tämä on sijainniltaan (ja meidän mielestämme remontin jälkeen muutenkin) yksinkertaisesti Täydellinen Citykoti. Parvekkeelle asennettiin lasitukset, joten siellä voi nauttia kaupunkimaisemasta ympäri vuoden (paitsi kesällä päiväsaikaan, jolloin siellä on liian kuuma, mutta se on Espanjan kesässä aika yleinen ongelma vähän siellä sun täällä).

Mitä pidätte lopputuloksesta?

I love it!

***

Mikäli haluat uudenveroisen asunnon loistavalta sijainnilta Espanjan Aurinkorannikolta, se onnistuu muutamalla helpolla askeleella:

1. Ota yhteyttä meihin, etsimme sinulle sopivan kammottavan luukun (loistavalta sijainnilta tietysti).

2. Allekirjoita yksi paperi ja lähetä (vähän) rahaa.

3. Odota muutama kuukausi.

4. Lennä Espanjaan uuteen ihanaan (loma)kotiisi ja avaa jääkaapissa kylmänä odottava shampanja.

5. Nauti.

***

*Yhteystietomme löydät täältä*

Hanna Lehto

Master of Laws, Finland, OTM (2005)
Legal Real Estate Agent, Finland, LKV (2006)
17 years of experience in the Real Estate business, first 9 years in Finland and since 2014 in Spain.

Leave a Comment