Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Perheasunnolle uusi ilme

*** Remonttiprojekti Aurinkorannikolla, ENNEN ja JÄLKEEN. ***

Terveisiä Espanjan Aurinkorannikolta ja tervetuloa seuraamaan jälleen yhden pelastamamme asunnon tarinaa.

Tällä kertaa kyseessä oli kolmen makuuhuoneen kerrostaloasunto, joka oli auttamattomasti vanhentunut. Asunnon sijainti oli aivan loistava, erittäin lähellä kaikkia tarpeellisia palveluja, kaupungin parhaita ravintoloita, juna-asemaa, rantaa. Ja asunnosta oli aivan upeat maisemat. Mutta edellinen omistaja oli jumittanut asunnon 80-luvulle ja siellä näytti tältä:

 

  

Maisemat asunnosta olivat hienot, itse asunto piti vain saada päivitettyä niin tyylillisesti kuin teknisestikin tälle vuosituhannelle.

Tässä vaiheessa käydään läpi perinteinen suunnittelu – remonttitarjousvaihe – luvanhakuprosessi – materiaalihankinta – yms. ja sitten päästään tositoimiin.

Keittiö purettiin täysin ja tilaratkaisua muutettiin avoimemmaksi. Vanha lavadero (kodinhoitotila) yhdistettiin keittiöön, jolloin keittiöön saatiin enemmän valoa.

Olohuoneen ja keittiön välinen seinä purettiin myös, jotta keittiö saatiin modernisti osaksi olohuonetta, mutta kuitenkin osittain omaan rauhaansa nurkan taakse.

Kylpyhuone purettiin täysin. Asunnossa oli ennen remonttia vain yksi kylpyhuone, mutta remontin yhteydessä kylpyhuoneita tehtiin kaksi ottamalla turhalta käytävältä tilaa hyötykäyttöön.

Parvekkeen oviaukkoa avattiin suuremmaksi, jotta olohuoneeseen pääsee enemmän valoa.

Punatiilisen seinän taakse on muotoutunut tila uudelle kylpyhuoneelle.

Tukipilarit putsattiin vanhasta maalista ja tasoitteesta.

Olohuoneessa oli liimattu vinyylilattia, jonka poistaminen oli kovan työn ja tuskan takana.

Keittiön katossa näkyy tekniikkaa, joka jää alaslasketun katon sisälle piiloon. Siellä kulkee niin sähköjohtoja, vesiputkia kuin ilmanvaihtokoneen putkiakin.

Remontti alkaa olla aina loppusuoralla, kun alkaa tulla valmista pintaa ja ensimmäinen merkki siitä on kylpyhuoneen seinälaatat.

 Näin saatiin koko asunto purettua ja rakennettua uudelleen. Kaikki revittiin pois, mitä irti lähti, ilman että mentiin naapurin puolelle. Tässä asunnossa itseasiassa naapuri tuli seinän läpi oman remonttinsa aikana tämän asunnon puolelle. Ja tietysti vasta sitten, kun tämä asunto oli jo remontoitu. Ja tietysti keskeltä olohuoneen seinää. Onneksi siellä oli remonttia tekemässä erittäin asiallisia espanjalaisia miehiä ja he korjasivat reippaasti ja siististi vahingon.

Remontissa uusittiin Asunto del Solin tyyliin KAIKKI: sähköt, putket, ilmastointi (viilennys ja lämmitys, kanavoinnilla kaikkiin kolmeen makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen), ikkunat, parvekkeiden lasitukset, ovet, vaatekomerot, lattiat, seinäpinnat, katot, kylpyhuoneet ja keittiö.

Ja kun olimme päässeet hyvään vauhtiin, niin samantien kalustimme asunnon valmiiksi kaksilapsiselle perheelle.

Tässä kuvat asunnosta valmiina, kalustettuna ja varusteltuna:

Ruokailutilassa on yksi kolmesta betonipinnalle jätetystä pilarista.

Keittiö avartui kahdesta suunnasta. Toisesta päästä keittiöstä purettiin kodinhoitotila ja näin saatiin koko keittiön takaseinä oikeaksi valoelementiksi. Toisesta päästä keittiö yhdistettiin olohuone-ruokailutilaan purkamalla seiniä.

Keittiö on osittain avoin olohuoneeseen.

Ruokailutila yhdistyy saumattomasti oleskelutilan kanssa.

Olohuoneesta on käynti parvekkeelle suurennetusta lasiovesta. Valo suorastaan tulvii sisälle uudesta ovesta, joka on lähes koko olohuoneen seinän kokoinen.

Parvekelasit saa liu’utettua kokonaan auki.

 

Päämakuuhuoneesta on myös käynti parvekkeelle.

Kaikista makuuhuoneista uusittiin vaatekomerot. Muistatko ensimmäisistä kuvista vielä ne ruskeat kulahtaneet hirvitykset? Ne korvattiin peililiukuovilla ja huoneet muuttuivat tuplasti avarammiksi. Peililiukuovet teetettiin mittojen mukaan ja huoneista saatiin näin optimoitua säilytystila niin, että tilaa jäi sopivasti myös kalusteille.

Päämakuuhuoneeseen tehtiin oma en-suite -kylpyhuone.

Teinipojan huoneeseen valittiin tehosteseinäksi tumman harmaa crystal-maali, joka kimaltelee valon osuessa siihen. Kattoon asennettiin bluetoothilla toimiva led-valaisin, jonka väriä saa vaihdeltua vaikka musiikin tahtiin.

Pilari jätettiin betonipinnalle tässäkin huoneessa. Aina betonipilarit eivät ole näin hienoa betonia, että niitä voisi jättää tällaiselle autenttiselle raakapinnalle. Tiettynä aikakautena rakennetuissa taloissa betoni on kovin toisennäköistä ja silloin siihen haluaa mielellään maalia pintaan. Tässä 1980-luvulla rakennetussa rakennuksessa pilarit ovat kuitenkin kauniit. Ne vain putsattiin ja lakattiin, jottei niistä irtoa pölyä.

Toisessa kylpyhuoneessa jätettiin pilari myös betonille tuomaan rouheutta muuten niin seesteisen vaaleisiin pintoihin.

Ja pikkuneidin huoneeseen tietysti piti saada pinkkiä, kyseessä sama crystal-maali, joka kimaltelee ihastuttavasti valon osuessa siihen.

Huoneen nurkkaan tehtiin kolmen roikkuvan valaisimen sarja, jossa voi leikitellä eri värisillä ja muotoisilla valaisimilla.

Tästä huoneesta on käynti pienelle parvekkeelle. Parvekkeen ovi tietysti uusittiin ja siihen asennettiin persiana-kaihdin, jotta huoneen saa halutessa kokonaan pimennettyä. Muiden makuuhuoneiden ikkunoissa ja parvekeovissa on samanlaiset pimennyskaihtimet.

Myös parvekkeen lasitukset uusittiin ja malli suunniteltiin niin, että lasitukset voi jättää auki raolleen molemmista reunoista niin, että ilma kiertää parvekkeella, jos siellä haluaa pitää pyykkitelinettä (aivan loistavaa, että on pyykkitelineelle tällainen erillinen parveke, jossa se saa olla rauhassa poissa silmistä).

Teinin huoneesta on ikkuna pikkuparvekkeelle ja maisema vuorille.

Mitä pidit muutoksesta?

Voisitko ajatella asuvasi tällaisessa asunnossa ja katselevasi tällaista auringonnousumaisemaa?

***

Mikäli haluat uudenveroisen asunnon Espanjan Aurinkorannikolta loistavalta sijainnilta, se onnistuu muutamalla helpolla askeleella:

1. Ota yhteyttä meihin, etsimme sinulle sopivan kammottavan luukun (loistavalta sijainnilta tietysti).

2. Allekirjoita yksi paperi ja lähetä (vähän) rahaa.

3. Odota muutama kuukausi.

4. Lennä Espanjaan uuteen ihanaan (loma)kotiisi ja avaa jääkaapissa kylmänä odottava shampanja.

5. Nauti.

***

*Yhteystietomme löydät täältä*

Hanna Lehto

Master of Laws, Finland, OTM (2005)
Legal Real Estate Agent, Finland, LKV (2006)
17 years of experience in the Real Estate business, first 9 years in Finland and since 2014 in Spain.

Leave a Comment