Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Kattohuoneiston remontti ja kalustaminen

*** Kokonaisvaltaiset remonttiprojektit Aurinkorannikolla ***

Tällä kertaa meillä on esittelyssä asunto, joka oli valmistumisensa jälkeen ollut 10 vuotta tyhjillään. Asunnossa ei oltu rakentamisen jälkeen tehty edes loppusiivousta. Voitte kuvitella, kuinka hyvin näkyy ulos ikkunoista, joita ei ole kymmeneen vuoteen pesty! Onneksi Asunto del Sol pääsi pistämään sormensa peliin ja tämä ihastuttava kattohuoneisto saatiin pelastettua.

Asunto sijaitsee vuonna 2006 rakennetussa kerrostalossa ja sinne oli rakennusaikana valittu pohjoismaalaisen silmään hyvin vanhanaikaiset materiaalit. Esimerkiksi lattia oli hyvin rustiikkinen terrakottan värinen 40×40 laatta. Ensimmäinen ajatus Asunto del Solin tiimillä oli asunnon nähdessään, että lattia lähtee heti ensimmäisenä vaihtoon! Sitten ajatus kuitenkin kypsyi suunnittelun edetessä ja päätettiin ottaa vastaan haaste: Voiko näin rustiikkisen ja vanhanaikaisen lattian kanssa saada aikaan kuitenkin modernin ja raikkaan kokonaisuuden? Katso kuvat ja kerro, miten sinun mielestäsi kävi!

Olohuone oli perinteisen kapea ja sitä haluttiin avartaa. Keittiö oli onneksi olohuoneen vieressä, joten olohuoneen ja keittiön väliseen seinään tehtiin suurehko aukko. Ennen keittiöön oli kulku eteisen puolelta, mutta se kulku laitettiin kokonaan umpeen, niin että keittiön kaapistoja saatiin kahdelle seinälle. Olohuoneen ja eteisen välinen puinen ovi poistettiin turhana.

Keittiön kaapistot ja koneet olivat täysin käyttämättömät, mutta ne eivät vastanneet sitä ajatusta, joka Asunto del Solin tiimillä oli toimivasta ja tyylikkäästä keittiöstä, joten ne lahjoitettiin hyväntekeväisyysjärjestölle.

Keittiöstä tehtiin modernimpi ja toimivampi. Kellon kohdalta oli ennen ovi keittiöstä eteiseen ja se oli ainoa kulku keittiöön ennen seinän puhkaisua.

Olohuoneesta saatiin mukavan avara tila yhdessä keittiön kanssa. Alkuperäinen keittiö oli niin kapea, ettei sinne olisi mahtunut ruokapöytää. Nyt ruokapöytä saatiin vanhan seinän paikalle keittiön ja olohuoneen väliin.

Eteisen wc oli myös täysin käyttämätön, mutta seinäkaakelit huusivat modernisointia.

Pieni wc päätettiin uskaltaa laittaa mustaksi ja lopputuloksesta tuli aika makea.

Kaikki asunnon väliovet ja vaatekaappien ovet vaihdettiin valkoisiksi. Puiset ovet yhdessä rustiikkisen lattian kanssa tekivät asunnon yleisvaikutelmasta tunkkaisen.

Kylpyhuoneessa ei ollut lainkaan säilytystilaa ja seinälaatta oli tylsä, joten sielläkin tehtiin hieman muutoksia.

Asuntoon kuului suuri kattoterassi, joka oli myös ollut hylättynä 10 vuotta. Koskaan ei selvinnyt, mistä sandaali ja ämpäri sinne olivat päätyneet. Kattoterassi kalustettiin viihtyisäksi kaupunkikeitaaksi.

Mitä olet mieltä muutoksesta? Oliko mielestäsi virhe jättää rustiikkinen lattia asuntoon vai viihtyisitkö tässä asunnossa siitä huolimatta tai ehkä juuri sen takia?

***

Mikäli haluat uudenveroisen asunnon loistavalta sijainnilta, se onnistuu muutamalla helpolla askeleella:

1. Ota yhteyttä meihin, etsimme sinulle sopivan kammottavan asunnon (tinkimättä sijainnista).

2. Allekirjoita yksi paperi ja lähetä (vähän) rahaa.

3. Odota muutama kuukausi.

4. Lennä Espanjaan uuteen ihanaan (loma)kotiisi ja avaa jääkaapissa kylmänä odottava shampanja.

5. Nauti.

***

Niin helppoa se on.

*Yhteystietomme löydät täältä*

Hanna Lehto

Master of Laws, Finland, OTM (2005)
Legal Real Estate Agent, Finland, LKV (2006)
17 years of experience in the Real Estate business, first 9 years in Finland and since 2014 in Spain.

Leave a Comment