Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Vanhan huvilan remontti – Mijas – Costa del Sol

Tervetuloa Asunto del Solin blogiin. Täällä kerromme toteuttamistamme remonteista Espanjan Costa del Solilla.

Tällä kertaa esittelyvuorossa n 300 m2 huvila Mijasin rinteellä.

Tämä huvila on alunperin rakennettu 1960-luvun lopulla tai 1970-luvun alussa. Ilmakuva vuodelta 1977 paljastaa, että huvila sekä uima-allas on ollut silloin jo rakennettu.

Tämän ikäisistä taloista ei välttämättä löydy mitään tietoja, joiden perusteella rakennusvuosi saataisiin selville, eikä tässäkään tapauksessa asia selvinnyt. Rakennusvuodella ei sinänsä ollut tämän talon kohdalla juurikaan merkitystä, koska koko talon kaikki tekniikka oli tarkoitus joka tapauksessa laittaa uusiksi.

Rakennuksen julkisivun kaari-ikkunoista lähtien vanhanaikaisuus sai väistyä uuden tieltä.

Ikkunoiden muuttamisen myötä sekä sisä- että ulkotilat saivat uuden ilmeen.

Uima-allas sekä altaan ympärillä oleva terassi modernisoitiin vaalean hiekan värisellä 60×60 laatalla (Kenia) ja altaan ympärillä olevat kaiteet vaihdettiin lasikaiteiksi.

Uima-allasalueen vieressä oleva tiilimuuri jätettiin melkein ennalleen, vain muurissa olevat kaarisyvennykset maalattiin valkoiseksi.

Keittiö oli erillisessä huoneessa olohuoneen vieressä ja remontin yhteydessä keittiö siirrettiin avokeittiöksi olohuoneeseen. Näin ollen vanhasta keittiöstä saatiin neljäs makuuhuone ja vanhan keittiön vieressä olleeseen apukeittiöön tehtiin neljäs kylpyhuone ja sauna.

Keittiöstä tehtiin kauttaaltaan mattamusta, kuten koko talon kaikista väliovistakin. Keittiö teetettiin mittojen mukaan paikallisella puusepällä.

Vanhan keittiön paikalle saatiin neljäs makuuhuone, joka toimii työhuoneena ja vierashuoneena.

Vanhan apukeittiön tilalle uima-altaan viereen tehtiin sauna kylpyhuoneineen.

Lauteilta halutttiin maisema uima-altaalle ja merelle, joten tämä oli ehdottomasti loistava paikka saunalle.

Päämakuuhuoneesta poistettiin vanhat ja tunkkaiset sisäänrakennetut vaatekaapit ja kaikki tekniikka sekä pinnat uusittiin, kuten koko talosta muutenkin.

Makuuhuone on 6 metriä leveä, joten sinne mahtui loistavasti 210 cm leveä sänky ja vaatekaapit molemmille sivuseinille.

Julkisivun kaarien poistaminen muutti myös päämakuuhuoneen terassin ilmettä. Lisäksi metallikaiteet vaihdettiin lasikaiteiksi, jotta tämän terassin ilme olisi yhtenäinen uima-allasalueen terassin kanssa.

Päämakuuhuoneen kylpyhuone oli ollut makuuhuone ennen talon laajennusta 1990-luvulla. Kylpyhuoneessa on 16 m2, mikä tekee siitä mukavan tilavan sekä kahden hengen poreammeelle että tilavalle suihkulle.

Materiaalivalinnat haluttiin pitää hyvin rauhallisena tässä kylpykeitaassa, joten lattiassa ja seinissä on käytetty samaa laattaa.

Kylpyhuoneessa oli kaapistoja vähän liikaakin ja vaikka kylpyhuone onkin melko suuri, sinne haluttiin ilmavuutta ja kaapistojen sijaan säilytystila laitettiin altaiden alle laatikoihin. Yksi seinä laatoitettiin melkein mustalla luonnonkivityyppisellä laatalla.

Toisiksi suurin makuuhuone sai teinipoikamaisen ilmeen mustasta efektiseinästä ja tämän makuuhuoneen vieressä oleva kylpyhuone sai toiveiden mukaisesti myös mustat seinät.

Pienin makuuhuone sai hieman lisää tilaa, kun sen viereistä kylpyhuonetta kavennettiin.

Kylpyhuoneen ovi oli ennen olohuoneen puolella, mutta se käännettiin makuuhuoneeseen, jotta perheen tytär sai oman kylpyhuoneen oman huoneensa yhteyteen.

Tämä kylpyhuone oli niin retro, että se oli melkein jo hieno. Mutta sai silti väistyä modernimman seuraajansa tieltä.

Peilin takana oleva valo tuo upeasti esiin seinälaatan struktuurin.

Lattia koko talossa sisällä, kaikki terassialueet, osa kylpyhuoneiden seinistä sekä jopa uima-allas sisältä on samaa Kenia-laattaa. Delfiinit saivat väistyä Kenian tieltä.

Alakerran pesutupakin sai uuden, raikkaamman ilmeen.

Remontissa uusittiin pintojen lisäksi rakennuksen kaikki sähköasennukset, putket, viemärit, ikkunat, ovet (myös autotallin ovet), ilmastointi, kylpyhuoneisiin asennettiin lattialämmitykset, vedenlämmitin (aurinkopaneeleilla) uusittiin, terassialueet laatoitettiin uudelleen, kuten myös uima-allas sekä altaan putkistot uusittiin.

Remontti oli kokonaisvaltainen, mutta lopputulos oli ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen.

Seuraavassa postauksessa näytämme saman huvilan remontista myös remontinaikaisia kuvia, jotta koko remontin todellinen sisältö aukeaa teille lukijoille paremmin.

Mikä tämän huvilan huoneista on suosikkisi? Kommentit ovat tervetulleita.

Kiitos, kun löysit tiesi blogiimme. Tervetuloa uudelleen.

Hanna Lehto

Master of Laws, Finland, OTM (2005)
Legal Real Estate Agent, Finland, LKV (2006)
17 years of experience in the Real Estate business, first 9 years in Finland and since 2014 in Spain.

Leave a Comment